top of page

Nou Impuls a la Ciberseguretat i la Transformació Digital de la mà de Microsoft
Ens complau compartir una notícia significativa que marca un fita en l'avanç de la transformació digital i la ciberseguretat:


Microsoft ha anunciat una inversió estratègica per establir un campus de centres de dades a Aragó i ampliar la seva infraestructura a Madrid. Aquest desenvolupament no només reforça la infraestructura tecnològica del país sinó que també s'alinea amb la nostra missió de promoure la ciberseguretat i la Innovació Digita la Catalunya i més enllà.


El campus a Aragó servirà com a catalitzador per a la innovació, el creixement econòmic i la creació d'ocupació, beneficiant no només a Aragó sinó a tota la resta de comunitats. S'estima que aquest projecte sumarà 8.400 milions d'euros al PIB nacional i crearà 69.000 llocs de treball indirectes entre 2026 i 2030. A més, la regió es beneficiarà de la creació de més de 2.100 llocs de treball especialitzats en tecnologia, gràcies a les més de 300 empreses dins de l'ecosistema de partners tecnològics de Microsoft.


A Barcelona Microsoft ja té un centre relacionat amb la Intel·ligència Artificial, on el 2021 va obrir una nova base per gestionar l'aplicació d'aquesta tecnologia per millorar l'experiència dels usuaris a la web. Esperem que aquest increment en les seves inversions també es deixi notar a Catalunya.


Microsoft també ha reforçat el seu compromís amb la formació en ciberseguretat, anunciant un programa per capacitar a més de 10.000 persones gratis. Aquest esforç aborda directament la necessitat crítica de talent qualificat en ciberseguretat, una prioritat per a la nostra associació i el sector Tecnològic en general.


Com a comunitat dedicada a la ciberseguretat, la notícia d'aquestes inversions i l'enfocament en la formació especialitzada ens omple d'optimisme sobre el futur de la tecnologia segura i la innovació a Catalunya. Convidem als nostres membres i col·laboradors a discutir i explorar les oportunitats que aquests desenvolupaments ofereixen per a la nostra indústria i com podem contribuir a aquest ecosistema en creixement.

8 views0 comments

Comments


bottom of page