top of page

Navegant per les Tendències de Ciberseguretat el 2024

Updated: Feb 17

Un Horitzó en Evolució :A mesura que entrem el 2024, el paisatge de la ciberseguretat continua evolucionant, enfrontant-se a noves amenaces i adoptant innovadores solucions. Des de l'Associació de Ciberseguretat de Catalunya, el nostre compromís és mantenir la nostra comunitat informada i preparada per als desafiaments que s'acosten.

 

Les Tendències que Definiran el 2024:


L'Era de la Intel·ligència Artificial (IA): L'IA s'està convertint en una eina indispensable tant per als defensors com per als atacants a l'àmbit de la ciberseguretat. La implementació de respostes automatitzades i anàlisis predictives basades en IA promet millorar la detecció d'amenaces i l'eficiència de les respostes davant d'incidents. Tot i això, també planteja riscos significatius, com la creació de desinformació i la generació de codi maliciós avançat per part dels atacants.

 

Desinformació i manipulació en any electoral:


Els anys electorals, com el 2024, són especialment susceptibles a les campanyes d'enginyeria social i desinformació. La manipulació de l'opinió pública i els atacs dirigits a soscavar els processos democràtics requereixen una vigilància i una preparació constants.

 

Auge del Ransomware:


Els atacs de ransomware continuen sent una de les amenaces més grans, amb tàctiques cada vegada més complexes i demandes de rescat més agressives. La preparació davant d'aquests atacs, incloent-hi la formació d'empleats i la implementació d'estratègies de suport i ciberassegurances, esdevé més crucial que mai.

 

Vulnerabilitats a la Infraestructura ICS/OT:


La infraestructura de control industrial i tecnologia operativa enfronta riscos significatius a causa de la seva complexitat i interconnexió. La col·laboració entre els professionals de seguretat cibernètica i OT és vital per dissenyar sistemes resilients.

 

Adopció del Model Zero Trust:


Aquest model de seguretat, basat en el principi de "mai confiïs, verifica sempre", s'està convertint en un estàndard per protegir els actius digitals. La implementació d'arquitectures de confiança zero destaca la necessitat d'una verificació contínua de cada usuari i dispositiu.

 

Preparant-nos pel Futur

Davant aquests desafiaments, és essencial que la nostra comunitat estigui ben informada i preparada. La formació contínua, l'adopció de tecnologies avançades i la col·laboració entre diferents sectors seran claus per navegar amb èxit pel canviant món de la ciberseguretat.

 

Des de l'Associació de Ciberseguretat de Catalunya ens comprometem a liderar aquests esforços, oferint recursos, formació i espais de col·laboració per enfortir la nostra resiliència digital.

6 views0 comments

Comments


bottom of page