top of page

Atenció a tots els usuaris i organitzacions!La ciberseguretat és una preocupació creixent al món digital d'avui, i malauradament, els Atacs Cibernètics són cada cop més comuns. La captura de dades és una de les conseqüències més greus d'aquests atacs, i és crucial saber com actuar si et trobes en aquesta situació.


Aquí hi ha alguns consells importants per ajudar-te a mitigar els danys i protegir les teves dades després de patir un atac cibernètic:Mantingues la calma i actua ràpidament: És natural sentir-se aclaparat i estressat després de descobrir un atac cibernètic, però és important mantenir la calma i actuar ràpidament. Com més aviat prenguis mesures, menor serà l'impacte de l'atac.


Aïlla el problema: Si és possible, desconnecteu el dispositiu afectat d'internet i de qualsevol xarxa interna per evitar que l'atac es propagui a altres sistemes o dispositius.


👨‍🏫 Contacta amb un professional en Ciberseguretat: Busca ajuda d'experts en ciberseguretat que puguin avaluar la situació i oferir orientació sobre com procedir de manera segura i efectiva.


🔑 Canvia les teves contrasenyes: Immediatament, canvia totes les contrasenyes associades amb els comptes compromesos o potencialment compromesos. Assegureu-vos que utilitzeu contrasenyes fortes i úniques per a cada compte.


👮‍♀‍ Notifica a les autoritats: Des de ASCICAT recomanem encaridament notificar l'atac a les autoritats pertinents, com ara el departament de Ciberatacs dels Mossos d'Esquadra, i entitats expertes com l´Agència de Ciberseguretat de Catalunya.


📲 Notifica als teus clients o usuaris: Si ets una organització que maneja dades de clients o usuaris, és important ser transparent sobre l'incident i notificar-los com més aviat millor perquè puguin prendre mesures per protegir-se.


👉 Realitza una investigació interna: Duu a terme una investigació interna per determinar com va passar l'atac i quines mesures pots prendre per prevenir futurs incidents de seguretat.


💳 Considereu l'ajuda de serveis de monitoratge de crèdit: Si la captura de dades va incloure informació financera o personal sensible, considera fer ús de serveis de monitoratge de crèdit per detectar qualsevol activitat fraudulenta.


💁‍♀️ Capacita el teu personal: La conscienciació i la formació en ciberseguretat són fonamentals per prevenir atacs futurs. Assegureu-vos que tot el vostre personal estigui ben informat sobre les millors pràctiques de seguretat cibernètica.

Recorda que la prevenció és la millor defensa contra els atacs cibernètics. Estigues vigilant, mantingues els teus sistemes actualitzats i continua pràctiques de #SeguretatCibernètica sòlides per protegir les teves dades i la teva organització contra futurs atacs. Junts, podem treballar per fer que el món digital sigui un lloc més segur per a tothom.

4 views0 comments

Comments


bottom of page